Een dag na het behangen kwam het behang van de muur, hoe kan dat?

 

Zorg ervoor dat u de juiste lijm gebruikt en maak deze volgens gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat de werkwand glad is. De kamer waarin u werkt mag niet te warm zijn en voorkom tocht.

 

Waardoor wordt kleurverschil veroorzaakt?

 

Het kan zijn dat u rollen behang heeft met verschillende aanmaaknummers. Let daarom bij aankoop altijd op dat u rollen kiest met dezelfde aanmaaknummers. Zorg dat alle banen dezelfde inweektijd hebben. Controleer de banen voor het verwerken eerst op kantverschil (links en rechts).

 

Wat is er te doen aan glanzende plekken op het behang?

 

Het beste is om een zachte aandrukroller te gebruiken. Indien u reliëfbehang heeft aangebracht, kunt u het behang kloppend aandrukken met een langharige aandrukborstel (vladder).

 

Wat kan ik doen aan blazen in het behang?

 

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van blazen in het behang: 1. het plaksel is niet goed gemengd. oplossing: plaksel met garde goed doorslaan. 2. plaksel is niet goed verdeeld. oplossing: plaksel beter op de baan verdelen. 3. banen niet voldoende ingeweekt,papier zet uit op de wand. oplossing: banen langer laten liggen, tot papier soepel aanvoelt.

 

Welk gereedschap heb ik nodig om te behangen?

 

Stanleymes, waterpas, behangtafel, timmermanspotlood, schaar, insmeerborstel, uitwrijfborstel, behangroller, nadenroller, rechte houten lat, snijlineaal, trapje, (evt) behangperforator.

 

Wat zijn de voordelen van Vliesbehang ten opzichte van behang met een papier ondergrond?

 

Ten eerste krimpt en zet het behang niet uit waardoor naden op de wanden verleden tijd zijn. Bij het verwerken van vliesbehang is het niet meer nodig banen te snijden en deze vervolgens op een plaktafel in te lijmen. De lijm wordt direct op de wand aangebracht, vervolgens pakt u de rol en plaatst deze tegen de ingelijmde wand. Door middel van een snijlineaal snijdt u de rol aan de onderzijde los. Voordeel van vliesbehang is ook dat het zeer eenvoudig te verwijderen is, ook na enige jaren. Een afsteek - plamuurmes is niet meer nodig.

 

Wat is eigenlijk Vliesbehang?

 

Vliesbehang heeft meerdere namen, t.w. snelbehang, easybehang, non woven behang. Het betekent in feite niets anders dan dat het behang een cellulose ondergrond heeft, met een aantal eigenschappen die de verwerking van behang zeer eenvoudig maken.

 

Hoeveel behang heb ik eigenlijk nodig?

 

Een rekenvoorbeeld: Afmeting van de kamer is 4mtr x 6mtr, wandhoogte 2,10 mtr, deur 91cm. *Breedte wanden:4+4+6+6-0,91=19,1 mtr. *Aantal benodigde banen:breedte wand gedeeld door breedte behang= 19,1/0,53= 36,03 (=37 banen). *Hoogte 2,10mtr + 0,10mtr = 2,20mtr. *Lengte van de rol gedeeld door hoogte wand = 10,05/2,20=4,47 (afgerond 4 banen uit een rol) *Aantal rollen: benodigde banen gedeeld door aantal banen uit rol = 37/4=9,25 (= 10 rollen)